Renovera ditt badrum

Kanske börjar ditt badrum bli för gammalt, det finns avlagringar som inte går att ta bort, kaklet har inte sin vita färg kvar eller liknande saker. Då kan det vara dags för en totalrenovering utav badrummet, eller kanske bara renovering utav vissa delar. Hur som helst så kommer det att kosta att renovera badrummet. Det behöver inte kosta stora summor pengar men det beror helt på vad som behövs renoveras och vad du vill ha för kvalité och stil på ditt nya badrum.

Kostnader
Om du vill renovera hela ditt badrum och ta ner kakel och exakt allting så kan det kosta en hel del. Det beror mycket på vilken badrumsfirma du väljer eller om du kanske väljer att renovera badrummet själv. Det finns för och nackdelar med båda delar men det bästa är nog att anlita en firma så att det blir ett bra resultat. Byggmax har ett startpaket som heter ”renovera badrummet” där det mesta till renoveringen finns med och det kostar runt 14 000 kronor. Det finns även betydligt dyrare firmor som kan ta upp mot 30 000 kronor. Priserna varierar en hel del därför kan det vara bra att söka runt på internet efter den firma som passar allra bäst för just dig och ditt badrum.

Finansiering
Har du sparade pengar till din renovering så är det så klart allra bäst men om du skulle behöva pengar så finns det alltid lån att ta. Men man ska tänka sig för innan man tar ett lån och man ska absolut inte ta ett sms-lån eller liknande. Det finns till exempel något som heter bad och värme lånet och det är till 0% ränta. Tar man detta lån så behöver man inte betala ränta de 24 första månaderna och sen därefter blir det lite ränta. Dock är inte räntan hög då det till exempel är 7,95 % ränta i upp till 36 månader och sedan 5.95 % ränta i upp till 120 månader. Man kan även ta chansen och försöka vinna på Lotto eller liknande för att finansiera sin renovering.