Tillgång till vatten utomhus

Vatten är något av det viktigaste för människor. För att en bostad ska vara bekväm och praktisk krävs tillgång på vatten i kranar och toaletter inomhus. Vill man höja bekvämligheten ytterligare ett snäpp kan man även se till att ha tillgång till inkopplat vatten utomhus. Detta ger ett flertal möjligheter och är praktiskt.

Bevattning av trädgård
Det första de flesta trädgårdsägare tänker på när det gäller vatten utomhus är bevattning av gräsmatta, odlingar och växter i trädgården. Detta krävs ofta när vädret inte är optimalt för växtlighet. Man kan vattna via vattenspridaren eller vattenslang och då är det smidigt med inkopplat utevatten. Att dra en slang in till en kran i huset är inte optimalt och kan ge vattenspill inomhus, om det ens är möjligt att dra en slang.

Rengöring
En annan möjlighet med att ha tillgång till vatten utomhus är rengöring av t.ex. trädäck med högtryckstvätt eller en avspolning av bilen. Mer noggrann rengöring av bilen med kemikalier bör dock göras på professionella inrättningar som har rätt avlopp för miljöns skull. Men även andra större, otympliga saker som t.ex. trädgårdsmöbler, hängmatta eller en uppblåsbar barnpool kan enkelt rengöras utomhus med spolning

Växthus
Många drömmer om ett växthus i trädgården och i ett riktigt lyxigt sådant bör det finnas inkopplat vatten så att man slipper dra slang eller bära vattenkannor.

Pool, bad och lek
En ytterligare möjlighet som öppnar sig med inkopplat vatten utomhus är att koppla in en pool eller ett spabad. Då kan det även vara en fördel med uppvärmning, men många pool-modeller och spabad är idag förberedda för detta. Tänk att kunna ta ett varmt bubbelbad utomhus under en stjärnklar natthimlen. Enklare barnpooler blir också lättare att fylla på med slang, istället för att bära hinkar med vatten från badrummet. Idag finns en mängd vattenleksaker för barn i form av vattenrutschkanor som läggs på gräset och spolas från flera håll via inbyggda fontänmunstycken.

Möjligheterna med inkopplat vatten utomhus är många och ger både nytta och nöje i trädgården.